Hvordan velge riktig IoT-plattform?

IoT er en av de raskest voksende industrier i dag. Vi har devicer tilkoblet hjemme, i bilen, på kroppen, i havet, på dyrene og på kontoret, og de blir stadig smartere og mer effektive. Videre skaper IoT-teknologien interessante muligheter som Avella realiserer med integrasjoner. For eksempel ved hjelp av kunstig intelligens, blockchain eller tradisjonelle forretningsapplikasjoner som BI, ERP og CRM-applikasjoner.

Når organisasjonen din skal implementere en IoT-plattform må man ta stilling til om dere skal:

Opprette deres egen arkitekturKjøpe en generell IoT-løsningKjøpe en IoT-løsning tilpasset din organisasjon

 

Opprett din egen arkitektur: Denne løsningen bygges fra grunnen av. Det finnes flere, både proprietære og åpne, kildekode-verktøy som er tilgjengelige for hvert trinn i byggeprosessen. Det er derfor ikke nødvendig å finne opp alle byggeklossene selv. Time-to-market er høyere enn ferdigpakkede løsninger, og det er behov for dyktige utviklere. Avhengig av kapabiliteter en ser for seg i sin egen plattform kan en team av utviklere fort bli meget stort. Bedriftene har imidlertid full kontroll over deres økosystem og kan ta eierskap til retningen for sin plattform. Avella kan levere kunnskap, erfaring og kompetanse på arkitektur, samt oppsett og utvikling av køer, integrasjoner (for du vil måtte gjøre noe med dataen) og APIer (du bør dele data).

Kjøp en generell IoT-løsning: Denne typen løsning er allerede ferdig pakket og umiddelbart tilgjengelig for bruk i sky eller on-premise. Denne modellen reduserer time-to-market og antall ressurser. Avella leverer også her kompetanse på arkitektur og oppsett av køer, integrasjoner og APIer. Her finner vi blant annet IBM Cloud og IBM Watson IoT, Software AG Cumulocity, Microsoft Azure, Amazon web services og Google Cloud.

Kjøp en IoT-løsning tilpasset en industri: Noen leverandører er mer vertikale og tilbyr en optimalisert IoT-plattform for spesifikke næringer, som energi, helse og produksjon. Dette valget har tatt hensyn til spesifikke brukstilfeller, type enheter og analyserammer. Med denne løsningen kan bedrifter raskt utnytte sitt IoT-prosjekt. Avella leverer på disse prosjektene sammen med partnere. Vi kan levere løsninger for smartere vedlikehold, smartere bygg, energi og infrastruktur for og nevne noen industrispesifikke løsninger.

Gartner  forutser at i 2020 vil 95% av alle nye produkter bruke IoT teknologi. Vi kan derfor forvente oss både fantastiske og innimellom litt uvanlige implementeringer i fremtiden

gartner

Bilde kreditt: PCMag

Avella er partner med flere leverandører som bidrar med ulike løsninger for IoT. Dette gjør at vi er med på prosjekter som også innbefatter IoT. Mange teknologiløsninger idag involverer tilkoblede devicer og utviklingen av IoT-applikasjoner er et av de heteste temaene vi får spørsmål om.

 

IBM Watson IoT

ibm

IBM Watson er, ifølge IBMs egen beskrivelse “the Internet of Things becomes the Internet that thinks”. Denne dristige uttalelsen betyr at IBM lar oss eksperimenterer med integrasjoner av IoT med kunstig intelligens, som skaper unike opplevelser og løsninger.

IBM sin IoT platform er en total løsning som ivaretar hele verdikjeden for IoT.

Utviklingsplattformen som tilbys av IBM, inneholder en rekke praktiske verktøy og tjenester, noe som gjør IoT-programvareopprettelsen enklere og mer effektiv.

 


Software AG Cumulocity IoT

software

Det er ikke så lenge siden folk spurte: “Hva handler disse IoT-tingene om?” Nå ser det ut til at alt kan være mulig med IoT, men IoT beveger seg fort og det kan være vanskelig å holde tritt.

OPEN, APPLICATION CENTRIC & FREE-TO-TRY

IoT-plattformen lar deg bevise end-to-end forretningskonsept raskt med en håndfull ting, og raskt skalere til over 20 globale datasentre.

Koble deg på og opplev alle “ting” umiddelbart med Cumulocity IoT. Du kan være på i løpet av minutter med Software AG sin åpne, uavhengige og sikre IoT-plattform. Software AGs Cumulocity kan tilby en rekke features:

Evnen til å koble millioner av enheter raskt via SaaS, PaaS og lokal distribusjonCloud, enterprise og edge integrasjon, IoT analytics og strategisk IoT planleggingPre-konfigurerte løsning-akseleratorer, inkludert sporing, Telematics og Industrial IoT

Cumulocity IoT lar deg tenke stort, begynne smått, skalere og vokse ettersom IOT-prosjektene dine blir mer sofistikerte.

 

Talend

talend

Talend Data Fabric hjelper organisasjoner med å bygge en plattform som samsvarer med deres spesifikke behov. Den modulære arkitekturen er fleksibel nok til at organisasjoner kan bygge på deres behov etter hvert som selskapet vokser og endres. For riktig oppgradering av big data er det viktig å holde seg oppdatert med ny teknologi.

Den totale summen av mange små ting kan utgjøre en  stor forskjell. IoT-tilkoblede sensorer genererer milliarder av datapunkter som kan føre til real-time innsikt. Talend hjelper deg med å koble IoT-teknologier i det omfang og hastighet du har behov for, og som trengs for den digitale transformasjonen av virksomheten din.

Velge den beste IoT-plattformen

Med et rask blikk på de ulike løsningene kan du se at mulighetene er mange. Det kan være vanskelig å finne den beste løsningen for prosjektet du planlegger.  En ting er sikkert, det går utrolig raskt og det viktigste er at en ikke bygger seg fast på en teknologi. Alle de ulike løsningene har sine styrker og fordeler.

Kriterier for å velge plattform kan være:

Pris og prismodell
Enkelte plattformer bruker pay-as-you-go-modellen der du belastes for ressursene du faktisk bruker, noen er basert på antall enheter og andre bruker en subscription-modell, der du faktureres en fast avgift per måned. Avhengig av prosjektets spesifikasjoner, velg den løsningen som passer best for deg.

Utviklingsteam-opplevelsen
Dersom du skal bruke egne ressurser anbefaler vi at utviklingsteamet er involvert i valg av plattform. Be de dele erfaring og kunnskap om tilgjengelige alternativer og gjør valget ved å balansere prosjektkrav og kompetanse.

Hel sky-plattform eller en ren IoT løsning  
Azure, AWS og IBM Cloud tilbyr mer enn kun IoT, dette er noe en må vurdere om en ønsker tilgang til. Software AGs Cumolicity er en ren IoT platform. Sjekk referanser, og du vil oppdage at de aller fleste har levert både små og store IoT-prosjekter.

Hvert prosjekt er unikt og kan ha spesifikke krav til sikkerhet, skalerbarhet og lagringsplass. For å finne den beste løsningen for deg og ditt prosjekt anbefaler vi faglig rådgivning. Kontakt oss gjerne med ideen til IoT-prosjektet eller utfordringene dine, og vi kan dele våre erfaringer med hvordan andre har gått frem.

 Vårt tips til deg er å ta deg tid til og se på et par alternativer.

Vi kan fasilitere workshops og demoer om ønskelig. Ta gjerne kontakt med oss