jobbe i avella

Møt Øyvind.

Senior integrasjonsarkitekt (28)

Jeg jobber for tiden som integrasjonsansvarlig hos en sentral kunde, og har nå fem år bak meg i selskapet. Jobben min handler primært om å gå gjennom bestillinger, sjekke at informasjonen er på plass, og om det er problemer se om det er mulig å løse. Du kan vel kanskje si at jeg er dels arkitekt, dels teamleder.

Øyvind Aronsen

Jeg er overbevist om at kompetanse innen integrasjon vil øke i popularitet fremover, og kanskje bli noe av det aller viktigste innenfor IT

— Øyvind

Teknologi og fag

Integrasjon er et svært innovasjonspreget fagområde, og jeg er overbevist om at kompetanse innen integrasjon vil øke i popularitet fremover, både blant kunder og kandidater – og kanskje bli noe av det aller viktigste innenfor IT de neste 50-årene.

Når man ser hvor omfattende de forskjellige systemene har vokst seg til å bli hos de store bedriftene kommer de til å være helt avhengige av gode integrasjonstjenester. Å koble sammen disse ulike systemene krever at det ligger en god integrasjonsstrategi og arkitektur til rette for å samle alle trådene, og samkjøre de forskjellige prosessene.

Kundene kommer til Avella fordi de vet at vi har den fagekspertisen markedet etterspør. Vi er ikke forpliktet til leverandører, og har i så måte en fordel i vår uavhengighet. Jeg tror det skiller oss ut fra mange andre i bransjen, som ofte fokuserer mer på å selge inn produkter enn å faktisk utløse det fulle potensialet hos kunden.

I tillegg til dette har vi sterke faggrupper hvor vi diskuterer og utvikler ideer, mønstre og strategier. I Avella får jeg lederansvar og tillit til å dyrke de kvalitetene jeg mener er riktig for å sikre fremdrift i min type stilling.

Hvordan det startet.

Jeg har alltid hatt en viss interesse for IT, og allerede på VGS begynte jeg å dyppe tærne i programmering. Bakgrunnen min ligger i elektro på videregående, så jeg har kanskje tatt en litt annen vei en det som er vanlig. Det har vist seg å være en ressurs hos Avella, hvor de oppmuntrer det å tenke utenfor boksen og tverrfaglig kompetanse.

Etter videre studier i informatikk var jeg egentlig ganske blank på hva jeg ville jobbe med, men jeg hadde ganske klare tanker om hva jeg ikke ville. Front end var relativt uinteressant, og tanken på å bare være et lite tannhjul i et stort maskineri virket lite givende.

Men så ramlet jeg over en stillingsannonse fra Avella, og så umiddelbart mulighetene i å være med og forme et mindre selskap. I Avella blir man ikke bare «enda en CV på plakaten», men en verdifull del av et fantastisk miljø.

Utvikling

Hvis du er ute etter et sted hvor du kan utvikle deg er Avella definitivt et godt alternativ. Selv får jeg faglig påfyll med jevne mellomrom, og ledelsen oppfordrer og belønner det å bli dyktigere innenfor eget fagfelt.

Det nære miljøet, ansvaret man får, og variasjonen i oppdrag gjør at jeg hele tiden får påfyll av nye måter å gjøre ting på. Det er sjeldent at jeg sitter der med en følelse av jeg bare gjør repeterende arbeid.

Jeg får ofte gleden av å delta på kurs og seminarer, og føler at Avella satser på og investerer i meg. Her har man aldri nådd verken tak eller middagshøyde.

Hvorfor jobber jeg i Avella?

I Avella blir du aldri «en i mengden». Engasjement og hardt arbeid blir verdsatt og belønnet med muligheter og nye, spennende oppdrag å bryne seg på. Jeg har flere bekjente i IT-verdenen som klager over at arbeidet de gjør bare forsvinner i mengden og får lite oppmerksomhet. Det har jeg aldri trengt å bekymre meg over hos Avella.

Både selvstendig arbeid og samarbeid må ligge til rette for at jeg skal trives. En av grunnene til at jeg nå har vært her i 5 år er nettopp at denne balansen fungerer så bra hos Avella. Jeg føler at jeg har tilliten til å få mye ansvar og viktige oppdrag.

I tillegg sette jeg pris på å få jobbe med færre kunder, men store oppdrag, i stedet for å bli fordelt rundt på hundrevis av forskjellige. Det er rom for å bruke tid og virkelig fokusere på ansvarsområdene uten at oppgaver og kundeforhold føles flytende og sporadiske.

Det er også et strålende miljø her, både sosialt og faglig. Arbeidsmoral har ofte en smittende effekt, så det er absolutt gull å være omringet av så faglig kompetente og motiverte kollegaer. Du merker at de du jobber med har en genuin interesse for det vi driver med, og at de ikke bare sitter og venter på å pakke sammen for dagen. Det er dessuten alltid stemning for å avtale ting utenfor kontoret. Vi har for eksempel en årlig tur, og flere organiserte fester i løpet av året. Gaming miljøet her er stort, og vi tar gjerne en runde på gaming rommet i pausene.

Her prioriteres kvalitet over kvantitet, og det gode ryktet har nok blitt etablert på grunn av solid fagkunnskap som gir Avella et unikt mandat hos kundene. Dette gir rom og mulighet for å påvirke også utenfor det tekniske, som innen strategi.

En typisk dag for meg

Starter med en kaffe. Alltid en kaffe! Videre er dette et ganske klassisk eksempel:

Gå gjennom daglige sjekkpunkter på starten av dagen Lage lister med oppgaver og prioritere grovt i hodet Utføre samtaler med utviklerne (typisk tekniske avklaringer) Arkitektur-arbeid (operasjonelt)

Langsiktige oppgaver – kartlegge forbedringer og trekke de lange linjene for teamet Legge frem forslag for kunden/scrum master

Mye av tiden brukes på å diskutere med utviklerne i teamet og komme opp med designløsninger og skisser til teknisk implementasjon. Som en løsningsorientert person passer dette meg utmerket, og med et dyktig team rundt meg er det nesten ingen dager som ikke byr på nye og givende utfordringer.

Etter jobb går det i bøker, brettspill og dataspill, gjerne relatert til historie og gamle sivilisasjoner. Ellers er jeg også ganske svak for sci-fi og fantasy. Jeg gamer en del online med kollegaer, men i det siste har jeg gamet en del strategi, blant annet Hearts of Iron 4.

Hvis jeg ikke hadde jobbet med integrasjon, hadde jeg...

Vært historiker! Jeg har en forkjærlighet for romersk historie. Synes rett og slett det er en spennende tidsepoke og en interessant sivilisasjon, og drar gjerne paralleller til dagens samfunn.

Men nå trives jeg godt med å løse problemer via teknologi, så den romerske tidsalderen hadde ikke vært noe for meg. Kanskje jeg i fremtiden ender opp som IT-direktør, eller CTO? Kanskje leser du om nettopp meg i historiebøkene?:)