Avella | NDC Oslo 2018 – en rask oppsummering
17568
post-template-default,single,single-post,postid-17568,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 
NDC Oslo

NDC Oslo 2018 – en rask oppsummering

Avella har lagt en travel uke bak seg. Tre dager med stand på konferanse tar tid. Dette er første gang vi deltar på NDC med stand, og vi visste ikke helt hva vi gikk til. Flere ganger har vi angret, men nå snakker vi allerede om neste gang vi skal gjøre noe tilsvarende.

NDC OsloNDC – Norwegian Developers Conference – har siden oppstarten i Oslo i 2008 vokst til en av Europas største konferanser for .NET og Agile-utvikling. I dag er NDC et 5-dagers event der de to første dagene er ulike relaterte workshops og de siste tre dagene er med foredrag og stands i Oslo Spektrum.

Tankene var mange på hva slags moro vi kunne finne på for å trekke folk, komme i prat med folk og knytte kontakter. Valget falt enkelt og greit på å ta med gaming-rommet til Spektrum. Det funket!

Onsdag

Konferansen sparkes i gang og vi kjører COD på vår stand. Folk strømmer til i pausene, slapper av i sofaen med noen digge boller og slår av en prat. Spektrum koker av motiverte utviklere og andre interesserte geeks, og det er en jevn flyt av mennesker mellom foredrag, foodtrucks og kaffestasjon.

Torsdag

Fra COD til FIFA

Vi satte opp alle VM-kampene og sparket i gang litt tidligere enn de gjorde i Russland. Åpningskampen mellom vertsnasjonen og Saudi-Arabia endte 0-1. Det ble 18 timer FIFA ila dagen og kvelden, mye folk, mange bra samtaler og hyggelige folk, som ventet opp til en halvtime for å spille en match.

Et par eminente utviklere fra Team Avella benyttet sjansen til litt faglig input. Anders Lybecker, Senior Software Development Engineer i Microsoft, holdt et innlegg: Talk: Securing the last mile of IoT solutions. Han snakket om grunnleggende sikkerhet og viktigheten av å bruke rett sikkerhetspraksis innen IoT, og hvordan en sikkert implementerer tilkobling og device. En IoT-plattform er som regel godt sikret både i og utenfor skyen, men hva med enheten den er koblet mot? Kan en stole på at den sender korrekt data?Kan noen ha koblet til for å sabotere? Et interessant foredrag, som tok opp problemstillinger man ikke hadde sett for seg. En tankevekker!

Fredag

VM-kampene fortsetter, og rett før lunsj var det klart for sluttspill. VM 2018: Serbia gikk til slutt seirende ut, 1-0, over Spania. Alltid moro med underdogs!Ellers var dagen noe preg av gårsdagens fest. En litt mer dempet stemning og slitne utviklere.

NDC Oslo ble en lærerik og spennende opplevelse for Team Avella, hovedmålet vårt var employer branding ift rekruttering. Vi søker tross alt etter flere konsulenter til teamet vårt.

Juniorkonsulenter
Seniorkonsulenter og cloud-spesialister

Det har vært lange intense dager på konferanse, lærerikt og morsomt. Med 5 jobbintervjuer de siste ukene før sommeren nå, så kan vi vel konkludere med at det var en suksess for vår del.

Vi blir veldig glad om du melder deg på vårt nyhetsbrev. Vi sender ikke ut mer enn 1-2 ganger i måneden, og der kan du følge med på faglige og sosialt sprell.