Hvordan det var å leve på gutterommet under pandemi!

Det har definitivt blitt mye familie denne tiden. Sånn nesten for mye.

Å leve på gutterommet under pandemien

Skrevet av: Anders Edh

Pandemien har ikke vært like enkel for alle. Vi måtte alle tilpasse oss en ny hverdag på hjemmekontoret, og det finnes så mange ulike varianter av "hjemme". Alene i leilighet, med familie i enebolig - sånn som meg, men kanskje ikke sånn du tenker. Jeg bodde ikke i enebolig med familie i rollen som en forelder, men som en 24-åring på gutterommet, i full jobb. Det har definitivt blitt mange flere timer enn jeg vil innrømme inne på dette rommet.

Hjemmekontoret

Jeg begynte i Avella høsten 2019, og ble fort godt vant med å være på kontoret daglig. Jeg ble kjent med fantastiske kolleger og vi spiste lunsj i fellesskap. Kontorplassen var rigget med flere skjermer og en ergonomisk god stol. Rett og slett helt som det skal være. Dette endret seg brått 12. mars 2020.

Avella AS - sommerleker

Rett på hjemmekontor! På ubestemt tid. Jeg, som de fleste andre, tenkte vel at etter påske var vi nok tilbake. Skjønte jo etter hvert at det ikke var tilfelle, så her var det bare å få rigget opp et skikkelig hjemmekontor. 

Tenkte det ble lett siden jeg hadde et gaming oppsett med 2 skjermer på rommet. Hele ideen kollapset når jeg fant ut jobb-PC kun hadde 1 HDMI utgang og 2 USB utganger. Dette betydde en skjerm ekstra, en mus og en kortleser. Altså ikke veldig gunstig. Løsningen ble å få bestilt en USB-dock for flere uttak, og nå vet jeg ikke hvordan jeg skulle overlevd uten.

Overgangen

Rent jobbmessig ble ikke overgangen så stor. Det var allerede ganske store geografiske avstander til kunden, så online-møter var allerede standarden. Vi ble til og med enda bedre kjent ettersom det be mer vanlig å bruke kamera under møtene.


Den største overgangen var å ikke treffe kolleger daglig, ikke en gang ukentlig.


Nå har heldigvis samfunnet åpnet igjen, og jeg kjenner at det har vært et savn. Det har blitt mye familie i løpet av denne pandemien. Nesten for mye! Tror mange kan kjenne seg igjen i det. Elsker jo de folka, men med en bror i naborommet, som spiller høy musikk til alle døgnets tider, samt to teknologisk inhabile foreldre, så var det ganske godt å kjenne litt på normal arbeidshverdag igjen.

Leilighetskjøp

Jeg tok action ganske tidlig i pandemien, for å løse dette "familieproblemet". Fant en perfekt leilighet et lite stykke unna, og etter litt fem og tilbake ble dokumentene signert. Jeg var endelig eier av egen leilighet! Utfordringen var at denne leiligheten ikke var ferdig før Q2 2021. En ekstremt lang venteperiode, når man helst ikke vil vente, startet. vente gjorde jeg! 

Tiden for overtagelse begynte endelig å nærme seg, men vi var ikke lenger i Q2. Pandemien hadde skapt store forsinkelser i prosjektet. Så sitter fortsatt hjemme når jeg skriver dette, men har endelig fått innflyttingsdato.

Men jeg overlevde!

På mange måter har det vært deilig å jobbe hjemmefra. Selv om jeg sover, jobber og spiller på samme rom har jeg ikke hatt noen problemer med å skille jobb og fritid. Og vi har til og med klart å holde litt på det sosiale på jobb. Vi har lunsjet ute i små grupper, tatt en kaffe på trappen og klarte til og med få til en sommerfest både i fjor og i år, da samfunnet åpnet en liten stund. Det har vært digitale lønningspilser og samlinger, kahoots og kurs. Samfunnet åpnet akkurat i tide til den årlig turen vår. Hele gjengen på fem dagers hyttetur, snakk om å ha den beste jobben da!

All in all har jeg greid meg ganske godt på gutterommet under denne pandemien. Fikk til slutt tak i en skikkelig god stol også, det kan jeg anbefale alle. Kroppen din takker deg for det. Fremover går mye av fritiden til å planlegge møblering av ny leilighet, og spesielt oppsett av hjemmekontoret. Så skal jeg feire at pandemien er nesten over med innflytting i ny leilighet.

Tilbake Del på Facebook