Avella | Digitalisering, Cloud og IoT med Talend
17785
post-template-default,single,single-post,postid-17785,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 
Avella Talend Connect

Digitalisering, Cloud og IoT med Talend

Reisebrev…

Talend Connect

15. og 16. oktober reiste Avella til Talend Connect. Konferansen for kunder og partnere arrangeres hvert år, og for første gang fant den sted i London. Fra Avella reiste fire representanter, og med på turen fikk vi også med oss fire kunder.

Digitalisering, Cloud, Microservices og IoT

I løpet av to dager fikk vi vite mer om hva som kommer fra Talend, samt om planene for kommende releaser i 2019. Vi fikk snakket med kunder og partnere fra andre land, og fikk mange interessante eksempler på hva de har utrettet med plattformen. Stikkord er digitalisering, cloud, microservices og IoT.

Budskapet til Talend passer som hånd i hanske med Avellas erfaringer med å bruke en plattform for å samle og strukturere data fra utallige kilder. Uavhengig om det er applikasjoner eller dingser, enten de er i en sky eller du har dem i server-rommet ditt. Deretter kan de som trenger det få tak i dataene via API’er som også utvikles og tilgjengeliggjøres ved hjelp av plattformen. Talend har tidligere gjort et solid stykke arbeid med å sy sammen Open Source-komponenter til en enhetlig plattform, som lar deg gjøre dette ved hjelp av minst mulig koding for hånd. Neste steg er at alt dette nå er tilgjengelig i skyen som et Cloud Native-verktøy. Så kort fortalt slipper du å bry deg om servere, patching og low-level koding, og kan konsentrere deg utelukkende om det som egentlig er komplisert, nemlig forretningslogikken din.

Sosialt

Som alltid når Avella er på tur, fikk vi tid til påfyll av mer enn fag. Dagen startet naturlig nok med litt klassisk britisk sikringskost: egg, bacon, pølse, bønner, hash browns og toast. Vår hovedkontakt hos Talend er født og oppvokst i London, og tok oss med til sitt favorittsted i Hackney. Der gjorde vi vårt ytterste for å sette til livs en argentinsk okse. Kvelden ble naturlig nok rundet av med varmt, britisk øl på puben på hjørnet.

 

Hilsen Tor Einar